
Ako pripraviť kuracie prsia
Dochádzajú vám nápady na nedeľný obed alebo na ľahké večere počas týždňa? U väčšiny rodín sa nedeľa spája s mäsovým pokrmom a sviatočnou atmosférou. Aký typ mäsa ale vybrať, aby ste dosiahli ľahko stráviteľný obed alebo večeru a zároveň bolo toto jedlo chutné? Najviac používaný mäsom na Slovensku je kuracie. Patrí medzi najdostupnejšie formy mäsa a je vhodné už pre deti od ukončeného 5. mesiaca veku. Nechudšie časti z kuracieho mäsa sú kuracie prsia, ale obľúbené sú taktiež aj stehná. Hydinové mäso sa vyznačuje nízkym obsahom cholesterolu a je veľmi ľahko stráviteľné.
Obsahuje veľké množstvo bielkovín, takže je obľúbené aj u športovcov. Navyše obsahuje fosfor, horčík, železo a vápnik. Ako pripraviť kuracie mäso, aby bolo zdravé a zároveň aj chutné? Aby boli kuracie prsia šťavnaté Chutnavareska.sk musíte dodržiavať určitý postup prípravy. Mäso najskôr opláchnete, usušíte a podľa chuti okoreníte. Následne je potrebné mäso opražiť do zlatista na panvici a zaliať vývarom. Takto pripravené mäso namočené vo vode alebo vývare zakryjete pokrievkou a nechajte približne 20 minút dusiť. Ak sa medzičasom vyparí tekutina, je potrebné ju priebežne dolievať.
Po odstavený zo sporáku nechajte takto udusené mäso ešte niekoľko minút odpočívať. Stačí už len zvoliť prílohu, čo môže byť ryža, zemiaky, zemiaková kaša alebo zelenina. Takýmto postupom dosiahnete naozaj šťavnaté kuracie prsia, ktoré obsahujú všetky potrebné živiny a minerály, ktoré sa nachádzajú aj v ich surovom stave. Príprava dusením je vhodná taktiež pre športovcov, keďže sa do varenia pridáva minimálne množstvo oleja. Jednoduché na prípravu sú aj iné časti kuracieho mäsa, napríklad kuracie stehná, ktoré sa hodia zapiecť v trúbe. Netreba však zabúdať na to, že mäsové pokrmy by sa v našom jedálničku mali objaviť maximálne 3 krát do týždňa. Obmieňajte ich so zeleninovými variantami, strukovinami a rybami.